2 dagar på Interpack 2017

    #Personligt


Bilden ovan visar exempel på smarta öppningar på flexibla påsar från Wipak


Bilden ovan. Förpackningen till vänster från SÜDPACK, har samma funktion som en zipp där du kan öppna och stänga påsen ett flertal gånger. Bilden till höger visar på hur man kan ersätta metall med en tunn plastfilm.


Bilden ovan visar att genom en större öppningsflik minskar matsvinnet då man minskar risk för spill av produkt. Vilket har en större miljöpåverkan än mer förpackningsmaterial.

Jag var 1 av 170 500 besökare på förpackningsmässan Interpack i Düsseldorf förra veckan. Jag fick två intensiva och spännande dagar på mässan.

För att förstå mässans storlek var det 2 865 företag som ställde ut i 17 olika mässhallar. Det är en internationell mässa där besökare kom från 168 olika länder. På mässan presenteras allt från nya häftigare maskiner/processer till nya smartare förpackningslösningar samt förpackningar av förnyelsebara material.

Det är svårt att sammanfatta ett sådan stort event med många positiva intryck. För en kortare sammanfattning är min uppfattning att nästan alla företag har en stort hållbarhetsfokus där matsvinn, återvinningsbarhet, effektivisering och materialminimering fått stort fokus. Digitaltryck, flexibla och smarta lösningar var något som det fanns gott om. Förpackningar från förnyelsebar råvara, så som från sockerrör fick också stort fokus på mässan. Det presenterades en del gällande nästa generations bioplaster; bl.a. biprodukter från skogs- och lantbruk. Detta följer jag med spänning!

Om du också var på Interpack, vilka idéer tog du med dig hem?

Källa: Packnyheter.se

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.