Fem förpackningstrender 2017

    #Tips

2016, vilket år! Politiskt sätt har det hänt mycket i världen under året. I förpackningsvälden har det inte varit lika tumult och tur är väl det!

För att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt inför 2017 har jag samlat fem stycken förpackningstrender att hålla koll på.

TREND 1: VA ENKEL, VÅGAD & TYDLIG

Tapped Trees
The Primal Kitchen

Back to Basic är en trend som kvarstår sedan förgående år men nu i en mer modern och vågat kostym för att attrahera den större massan. Genom minimalism och tydlighet står produkterna ut i butikshyllan.

TREND 2: FÄRG FÄRG FÄRG

Mixville Sweets
Sweety & Co

Syns du inte, finns du inte! Färger har en enorm påverkan på oss människor på olika sätt. Genom att använda sig av färgkoder kan konsumenterna lättare komma ihåg en viss smak istället för ett namn. Ett annat sätt att kommunicera helt enkelt.

TREND 3: HANDSKRIFTENS COMEBACK

Chiapa Design Moodley brand identity The Dieline

För att hitta rätt känsla av exklusivitet på framförallt ekoprodukter gör typografin i form av handskrift en riktig comeback under 2017!

TREND 4: FÖRPACKNINGENS ROLL I EHANDELN

Att handla på webben bara växer och kommer att fortsätta växa – mycket! Vad blir förpackningens roll på webben, hur ska den kommunicera? Hur blir upplevelsen när konsumenten packar upp varan dom köpt? Presentation är A&O.

Det är viktigt att företag tänker på hur förpackningen kan kommunicera över alla plattformar tex butik och webb. Ett bra exempel är teföretaget PG tips; Genom en redesign tog de bort alla mindre element på förpackningen för en tydligare design som både fungerar i butik och på webben.

TREND 5: TÄNK CIRKULÄRT

Tomorrow Machine

Det pratas mycket om cirkulär ekonomi och under 2016 har kända profiler som Leonardo DiCaprio uppmärksamt klimatfrågan genom dokumentären Before the Flood.

Designbyrån Tomorrow machine forskar mycket inom just förnyelsebara och klimatsmarta förpackningar och har fått stor publicitet globalt. Företaget Mars vann Global Bioplastics Awards för deras förpackning för Snickers som är till största del gjort av potatisstärkelse.

Källa: 99designs

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.