Paper Boy vs Vinflaska

    #Dryck   #Innovation   #Miljö

Vinflaskan Paper Boy är 80 % lättare och tar endast 15 % energi att tillverka jämfört med den klassiska glasförpackningen. Etiketten är tryckt med ”naturligt bläck” (?) och klarar att stå i en hink med is i ca 3h.

Jag tycker att det är kul att man utmanar den klassiska glasflaskan. Konceptet påminner om bag-in-box med liknande materialval men med en klassisk flaskform. Det ska bli spännande att se om den dyker upp i Sverige.

Design: Stranger & Stranger

paperboy-1 paperboy-2

Källa: Packaging World

Dela

4 Kommentarer

 1. Stina Tang

  Hej Sofia!

  Jag skriver mitt exjobb om Sustainable Packaging Design och hittade din blogg 🙂 gillar det här inlägget, just för att man utmanar befintliga förpackningslösningar. Undrar om du har ett tips till mig kanske, jag letar efter en källa som definition av förpackningsdesign – du har inte tips på någon bok eller artikel om just förpackningsdesign? Tack!//Stina

 2. Ella

  Intressant. Funderar på vad den har för insida som klarar vätska?

 3. Sofia

  Hej Ella! Det är en plastpåse, liknade den som finns i bag-in-box som gör att förpackningen klarar vätskan. Hade varit fantastiskt om den hade klarat vätskan inuti.

 4. Sofia

  Hej Stina! Va spännande med ditt exjobb! Det finns många bra böcker om förpackningsdesign och jag har läst en del artiklar, främst på nätet men också i tidningar. Ett tips är att kontakta Packaging Arena. Dom kan säkert hjälpa dig vidare 🙂 Lycka till!

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.