PIDA 2016 – Vinnare

    #Innovation   #Koncept

pida_2016_sweden

I torsdags avgjordes den prestigefyllda designtävlingen PIDA, Packaging Impact Design Award. I år har studenter fokuserat på skapa smarta, futuristiska och tekniskt innovativa lösning inom elektroniksegmentet. Nedan presenteras vinnarbidragen i årets PIDA.

WINNER All categories – Svartsjö stektermometer
Av Kinna Andersson, Viktor Andersson & Josefine Johansson
Svartsjo-stektermometer_winner_all
Juryns motivering – Svartsjö stektermometer:
Det vinnande bidraget präglas av tydlighet, snygg design och kreatörer som tänkt lite utanför boxen. Lösningen står fram på ett tilltalande sätt på butikshyllan och ger en känsla av kvalitet. Skaparna har vågat utmana det traditionella och juryn får lite ”Apple-känsla” av bidraget.

WINNER Best Level of User Friendliness – Vibe, Yours Truly
Av Elin Wadsten & Cherrie Rahbar
Vibe-Yours-Truly
Best Level of User Friendliness – Vibe, Yours Truly; Är en elegant och hållbar förpackning för en vibrator. Förpackningen har en unik vattenstämpel som leder till en applikation med produktinformation, community och nyhetsflöde.

WINNER Best Level of Innovation – Stubb
Av Jonathan Jonsson, Alexandra Forssén & Linn Karlsson
Stubb_winner_innovation
Best Level of Innovation – Stubb; En hållbar och smart förpackning för en elektronisk rakhyvel. Med hjälp av elektroder i botten skickar den ett tyst larm till kassan om någon försöker stjäla produkten.

WINNER Best Level of Shelf Impact – BLANCA
Av Elin Vennerström, Jakob Westin & Linnea Åkerberg
BLANCA
Best Level of Shelf Impact – BLANCA; Förpackning för en eltandborste som är föredömligt snygg, tydlig och enkel. Dessutom har den en annorlunda teknisk funktion i form av en fläck med kod som går att scanna.

Jag vill gratulera alla studenter för ett grymt bra jobb! Otroligt inspirerande att se och läsa om alla bidrag i årets tävling. Ett stort lycka till i framtiden!

Fakta om PIDA:
BillerudKorsnäs är initiativtagare till PIDA och vill utmana konventionella förpackningar och driva utvecklingen av förpackningsdesign framåt.

Tävlingen har arrangerats årligen sedan 2005 i samarbete med ledande högskolor och universitet i Frankrike, Tyskland och Sverige. Varje år deltar omkring 200 studenter och i år deltog 41 studenter i den svenska upplagan av tävlingen.

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.