Burger King testar återanvändbara förpackningar i USA

    #Dryck   #Innovation   #Koncept   #Livsmedel   #Mervärde   #Miljö

I början av nästa år kommer Burger Kings gäster i New York, Portland och Tokyo erbjudas återanvändningsbara förpackningar.

Hur kommer detta gå till?
Gästerna kan välja om de vill ha sin hamburgare, mackor och dryck i återanvändningsbara förpackningar. Hos varje restaurang kommer det att finnas ett pantsystem där förpackningarna kan lämnas åter för att sedan diskas.

Testet är ett samarbete med TerraCycles förpackningstjänst Loop. Syftet är att undersöka om detta är en tänkbar väg framåt för att på sikt kunna minska förpackningsavfallet.

🤓 Snabbmatskedjor generellt genererar mycket förpackningsavfall vilket är en stor utmaning. Därför tycker jag att det ska bli jätteintressant att följa och se utfallet på detta intiativ. Jag hoppas verkligen att det kommer att tas emot väl!

Om Loop:
Loop lanserades i början av 2019 av det amerikanska återvinningsföretaget TerraCycle i samarbete med flera multinationella företag såsom Procter & Gamble, Unilever och Nestle. Affärsmodellen bygger på att etablera en logistikkedja för återanvändbara förpackningar som rengörs, återfylls och används på nytt. Loop finns i dag i Frankrike, Storbritannien och USA och planeras nu att lanseras i Australien, Japan, Kanada och Tyskland.

Källa: Aktuell Hållbarhet

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.