Dela kylskåp med dina grannar

    #Livsmedel   #Mervärde   #Miljö   #Tips

share-food-1
Foodsharing: “People share food. No money is involved because sharing also has an ethical dimension. We want to restore food’s value because it is more than just pure merchandise”.

Matsvinn har diskuterats mycket det senaste året, främst i Europa. Det är kul att se privatpersoner, organisationer och företag ta egna intiativ utan att det är ett krav från varken myndighet eller politiker.

Ett fantastiskt intiativ, som inte nått Sverige än är gemensamma kylskåp. I Berlin finns det idag 20 st kylskåp utspridda i stan. I hela Tyskland finns det ca 100 st ”sharing food points”.

Organisationen som driver detta har idag 7,500 partners och 1,700 volontärer som besöker butiker och restauranger och samlar in mat. Hela deras sociala nätverk organiseras genom deras webbsida Foodsharing. Där kan vem som helst privatpersoner, restauranger eller butiker lägga upp bild/adress för upphämtning eller lämna i närmaste kylskåp.

Innan jag åker på semester eller kortare resor brukar jag tänka på att inte köpa på mig för mycket matvaror hem. Då jag varit sämre på detta har jag i vissa fall givit mat till vänner men ett kylskåp i närheten hade varit perfekt för detta ändamål. Kan detta fungera i Sverige tro?

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.