Naturligt tvättmedel i snygg förpackning!

    #Grafisk design   #Innovation   #Mervärde   #Miljö

Jag hittade dessa fina förpackningar när jag var och handlade på Coop igår! Har du också sett dom?

Serien tvättmedel och allrengöringsmedel från Mulieres är naturliga produkter från Estland och är bra för både kropp och miljö.

Förpackningen går helt i linje med varumärket, där den innovativa flaskan innehåller ca 70% mindre plast än traditionella rigida plastförpackningar. Ytterförpackningen består av återvunnen kartong som går att återanvända efter användning, t.ex. som planteringskruka eller återvinnas som pappersförpackning. Innerpåsen, pipen och korken återvinns som plastförpackning.

När vi pratar tvättmedel är doseringen viktig ur ett miljöperspektiv. Förr behövde vi mer tvättmedel än idag. Att överdosera ger högre klimatpåverkan än självaste förpackningen.

Denna förpackningslösning har en inbyggd dosering i locket vilket är bra och att man kan ge ytterförpackningen ett andra liv. Idag finns det många flytande tvättmedel i en stående plastförpackning, vilket ur ett materialperspektiv har lägre miljöpåverkan än denna lösning med två materialslag, dock har dom sällan dosering på förpackningarna vilket gör det lätt att överdosera.

Som ett steg 2 för denna lösning hade varit att kunna spara ytterförpackningen och endast köpa en refillförpackning som kan bytas. Förhoppningsvis blir det en framtida lösning!

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.