NIVEA + Tallolja = Sant

    #Kosmetika   #Mervärde   #Miljö

Bild från Beiersdorf

Härligt att nu även kosmetikbranschen lanserar förpackningar gjorda av tallolja! Först ut i denna enorma kategori är Beiersdorfs Nivea Naturally Dag- & Nattkräm. Från och med juni kommer du att kunna köpa produkterna i butik, där då förpackningarna nästan till 100% består av ISCC certifierad PP från tallolja.

Precis som att sockerrörsplasten (PE) är en restprodukt från etanoltillverkningen i Brasilien, är tallolja en restprodukt från skogsindustrin. För oss som bor i Norden känns tallolja mer lokaltillverkat och hållbart än att ta köpa råvara från Brasilien, inte minst nu när Baskem utreds för korruption i Mexiko.

Beiersdorfs projekt är ett tätt samarbete mellan Sabic; det ledande företaget inom den kemiska industrin och förpackningstillverkaren Berry Global.

🤓 Precis som många andra globala företag har Beiersdorf höga hållbarhetsmål. Ett av deras förpackningsmål är att till 2025 minska användandet av jungfrulig och fossil plastråvara med 50%.
Du har säkert hört ordet massbalans när man pratar om användandet av biobaserad eller återvunnen råvara. Denna metod anser jag vara det bästa alternativet idag för minskat resursslöseri men viktigt att se till att ha ISCC certifikat för att säkerställa spårbarthet av råvaran. Jag hoppas att denna lansering kommer inspirera fler att följa efter!

Källa: emballagedigest.fr & Beiersdorf

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.