Snabboteket – Sveriges snabbaste apotek

    #Före & Efter   #Grafisk design   #Koncept   #Personligt

Under tre månader i höstas samarbetade jag och Jane Gullberg genom ÅF med företaget Snabboteket i Malmö. För er som inte känner till Snabboteket så erbjuder de receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter i en mindre förpackningsstorlek för direktkonsumtion. Produkterna säljs främst där folk är i farten t.ex. inom servicehandeln.

Idag exponeras förpackningarna via ett displayställ i transparant plexiglas som placeras i butikers kassalinje (se bild). Vår uppgift som förpackningsutvecklare var att öka Snabbotekets försäljning genom att ta fram en eller flera nya displaylösningar, där produktförpackningarna exponeras på ett tydligare sätt samt tar mindre plats.

Resultatet blev inte bara två nya displayställ i olika material, utan också en ny logotyp, grafisk manual och visitkort. Materialval av displayställ blev vitt plexiglas och wellpapp med bestruken vit yta (se bild). Vår idé med en pratbubbla var att skapa ett mer personligt möte, där displaystället bjuder in till en dialog med kunden genom den röda färgen och dess formspråk.

Jag tycker att det var ett fantastiskt roligt projekt att få vara delaktig i. Det ska bli otroligt spännande att se de nya displayställen ute på marknaden framöver.

Nuvarande displayställ:
snabboteket_fore

Nya displayställ:

snabboteket-displayer

Ny logotyp:
snabboteket-logotyp

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.