Te förpackningar + konst =sant

    #Dryck   #Grafisk design   #Livsmedel   #Mervärde

Har du koll på guldägget? Bidraget Dear Tea Society från designbyrån Open Studio fick Silverägget för sin fina och kreativa förpackningsdesign.

Deras uppdraget var att ta fram ett helt nytt nordiskt tekoncept som står för kvalitet, hållbarhet, innovation, och spårbarhet – på ett lekfullt sätt.

Alla teer har sin egen personlighet, där varje smak är personifierad med porträtt och en personbeskrivningar. Inspirationen kommer från klassiska tesalonger, brittiska medlemsklubbar och gav idén till förpackningens bokliknande formgivning. Förpackningarna ställs med fördel upp på hyllan med ryggarna ut för enkelt översikt.

Ur ett miljöperspektiv har Open Studio valt kartong istället för plåt. Inuti förpackningen valde dom bort ”overwraps” till respektive te-pyramid och valde istället en innerpåse där alla te-pyramider ligger samlade, detta för att minska plastförbrukningen.

För horeca, där pyramiderna säljs/distrubueras individuellt, ligger dom i en nedbrytningsbar cellofanpåse.

Jag tycker te förpackningarna är jättefina. Deras personligheter lyfts verkligen fram i smakerna. Jag hade gärna haft dom framme i min te hylla!

För att beställa ditt egna personliga te eller läsa mer besök Dear Tea Society.

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.