Vill du studera förpackningsdesign?

    #Tips

Många av er som kontaktar mig är nyfikna på vilken utbildning jag har gått. Därför tänkte jag att det kan vara en bra idé att presentera de fyra svenska utbildningarna jag känner till och rekommenderar.

De tre första skolorna är sk. Yrkeshögskolor. Under utbildningsperioden finns det möjligheter att knyta jobbkontakter genom praktikperioder, sk. LIA (Lärande i arbete). Alla tre utbildningarna passar dig som är intresserad av förpackningsdesign och önskar jobb efter utbildningen.

Själv hade jag två mycket lärorika, roliga och intensiva år på Nackademin. Jag är mycket nöjd med utbildningen och rekommenderar den varmt. Vad jag har hört är Broby Grafiska även den en mycket bra utbildning och har ett gott ryckte inom förpackningsbranschen.

Om du är intresserad av att söka rekommenderar jag dig att besöka skolorna under öppet hus.

Lycka till!

Dela

7 Kommentarer

 1. Oskar

  Du har missat den treåriga grafisk design utbildningen på Mittuniversitetet i Sundsvall som inriktar sig mot förpackningsdesign. De har även en tvåårig masterutbildning nu, endast en av tre i världen med förpackningen i fokus!

 2. Camilla

  Tusen tack för bra tips! Jag sitter och hoppasp å att jag kommer in på yhutbildningen förpackningstekniker i Eslöv som startar till hösten.

 3. Sofia

  Hej Camilla! Va spännande med en ny förpackningsutbildning. Tack för tipset 🙂 Håller tummarna att du kommer in!

 4. Ellen

  Inspirerande blogg! Sitter och hoppas på att komma in pÅ Nackademin!

 5. Sofia

  Tack! Va kul att du sökt in. Håller tummarna att du kommer in! Du får berätta sen 🙂

 6. Nils

  Den jag läste på BrobyGrafiska 2005-2008 var på tre år. Då kallades den visserligen för KY (Kvalicerad Yrkesutbildning). Men man kunde välja om man ville ha inriktningen produktion eller marknadsföring.

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.