Vin i PET- flaska?

    #Dryck   #Innovation   #Miljö

Det har skrivit en hel del det senaste halvåret gällande vin på PET- flaska. Den är både okrossbar, miljövänlig och perfekt att ha med på picknicken.

De flesta PET- vinflaskor innehåller 1 liter vilket är 33% mer vin än en standard 750-ml glasflaska, trots att båda flaskorna är av samma fysiska storlek.

Boisset som är ett fransk-baserat vinföretag har nyligen lanserat den första PET-vin-flaskan i USA och heter ‘Fog Mountain Merlot’. De hävdar att denna flaska har en mycket mindre miljöpåverkan än standard glasflaskan. De menar att PET-flaskor kräver mindre energi att tillverka, transportera, återvinna och släpper på så sätt ut mindre koldioxid än glasflaskor. Kostnaden och mängd material har också en stor betydelse för dessa företag vilket också driver miljöpåverkan.

Jag tycker det är en grym idé. Flaskan är lätt att ta med, har skruvkork och går inte sönder om man tappar den. Men flaskan måste både konkurrera med lådvinet och glasflaskan på hyllan. Jag tror att det kan bli tufft pga att glasflaskan har funnits länge och klassas som kvalité och tradition. De vin på PET- flaska som man hittar på Systemet idag är inga dyra viner och har ännu inte slagit lådvinet. Jag tror det tar ett tag för konsumenter att vänja sig vid tanken och många tror säkert att glasflaskor är mer miljövänliga än PET- flaskor.

Personligen har jag inte provat vin i PET- flaska ännu men ska ge det en chans nästa gång jag svänger förbi Systemet.

För att läsa mer gå in på Greener Package.

pet_vin

Dela

En Kommentar

  1. Lonnie

    I like what you guys tend to be up too. Such clever work and reporting!

    Keep up the terrific works guys I’ve you guys to our blogroll.

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.