WaterConcept

    #Dryck   #Innovation   #Mervärde   #Miljö

Jag fick kännedom om WaterConcept när jag besökte Matdistriktet som ligger på Rådmansgatan i Stockholm. Matdistriktet är en helt underbar butik för både designinspiration och matglädje.

WaterConcept är ett svenskt företag som har en affärsidé för att utveckla ett ekologisk hållbart vattenkoncept. Idén består av en vattenmaskin och tillhörande flaskor i två storlekar, som antingen är i glas eller plast. Butiker som införskaffat detta låter sina kunder köpa en flaska och själva tappa upp den med eller utan kolsyrat vatten. Efteråt kan samma kunder komma tillbaka och fylla på sin redan tidigare köpta flaska utan extra kostnad. Flaskan är av god kvalité och kan diskas om och om igen.

Vattenmaskinen kyler och renar vattnet. Den är installerad till ett befintligt vattensystem på plats och flaskorna är tomma. Detta skonar naturen från onödiga transporter och personal från tunga lyft.

Konceptet är inspirerat av författaren Henry David Thoreaus idéer som levde i mitten av 1800-talet och skrev boken “Skogsliv vid Walden”. I boken reflekterar han mycket över ett ekologiskt hållbart liv.

Jag tycker konceptet är toppen. Jag hoppas att fler butiker införskaffar detta system. Det skulle vara perfekt när man är på en promenad en varm sommardag. Min flaska som jag köpte kostade 20 kr och rymmer 50 cl. Det är helt perfekt att ha med i väskan. Jag tycker också att flaskorna har en stilig form med fin typografi.

waterconcept1

Dela

Din E-post kommer inte publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.