Kreativa juiceförpackningar

På uppdrag av juiceföretaget Jooze har designern Yunyeen Yong skapat dessa kreativa juiceförpackningar för barn.

Formen och grafiken på förpackningarna ska föreställa skivad frukt. Med hjälp av den unika formgivningen ska det vara tydligt för barn som ännu ej kan läsa, vilken smak varje juice har.

Jag tror med denna speciella förpackningsform samt den tydliga grafiken, att juiceförpackningen verkligen kommer särskilja sig i butikshyllan och hjälpa barnen att snabbt hitta sin egen favoritsmak.

Källa: Lovely Package

25 September, 2010 - 1 kommentar

Inspirerande förpackningdesign för t-shirts

När jag gick igenom mina arkiverade förpackningsbilder på datorn upptäckte jag denna spännande förpackning för t-shirts. Dessvärre vet jag inte vem som skapat idén eller vart den kommer ifrån. Men jag tyckte den passade som dagens inspirationsförpackning.

Jag har tidigare bloggat om ett liknade koncept som heter Hangerpak.


Källa: Okänd

17 September, 2010 - 0 kommentarer

168ART

168ART är en gatukonstfestival (troligen i Tjeckien) som äger rum första veckan i mars och pågår i sju dagar (168 timmar). Bilden nedan är ett utkast av hela konceptet som designern kaerfkrahs har tagit fram. Gå in här för att se konceptet i sin helhet.

Källa: Packaging of the world

13 September, 2010 - 0 kommentarer

Skapa musik med dina vänner

Nu kan du spontat skapa musik med dina vänner samtidigt som ni avnjuter ett par goda öl tillsammans.

Två amerikanska designers vid namn Matt Braun och Chris Mufalli har utforskat möjligheten att spontat kunna skapa musik med vardagliga föremål. Deras resultat blev Tuned Pale.

För att göra föremålen till unika instrument finns det bl.a. en tydlig beskrivning på flaskans etikett hur man skapar olika toner. Även formen på flaskan kan användas som ett annat instrument samt tråget till flaskorna. För att se fler bilder, tryck här.

Jag tycker denna idé är underbart rolig och kreativ.

Källa: The Dieline

8 September, 2010 - 0 kommentarer